George Safta

Sunt ceea ce aleg sa fiu!

Cel mai bun scurtmetraj european al anului 2012

Pentru că anul se apropie de sfârșit, hai să vedem ce au mai realizat românii. Am dat peste un filmuleț pe Youtube cu numele de ”Superman, Spiderman or Batman”. Mă gândeam că o fi ceva legat de supereroi, un desen animat, eventual. Dar nu.

Este un filmuleț care, am aflat ulterior, a câștigat titlul de ”Cel mai bun scurtmetraj european al anului 2012”. Filmul a fost realizat de Tudor Girugiu, și a reușit foarte bine să creeze o poveste emoționantă conturată în jurul unei familii. Nu are rost să vă povestesc ce se întamplă pentru că strică toată frumusețea filmului.

”Sunt foarte bucuros și aproape că nu-mi vine sa cred. Filmul ăsta mi-a provocat satisfacții și surprize majore, încă de pe vremea când filmam în Cluj și nici nu ne gândeam că vom ajunge așa departe cu el. Mândria mea de clujean exultă pentru că e un film făcut în mare majoritate de către. clujeni, români și maghiari deopotrivă, o echipă extraordinară. E meritul tuturor celor cu care am lucrat dar în special al scenaristului Doru Lupeanu, al unui copil-minune, Aaron Serban și al unui actor unic, Bogdan Zsolt” – a declarat Tudor Giurgiu pentru EVZ.

Vorbele ca vorbele, dar aruncați un ochi la filmuleț pentru că merita! Are tot respectul meu!

Se pare că auzim și de bine! Nu numai de rău.

Single Post Navigation

4 thoughts on “Cel mai bun scurtmetraj european al anului 2012

  1. N-am putut sa inteleg niciodata scurt metrajele astea, cu atat mai putin pe cele romanesti. Ori mai am nevoie de cultura cinematografica, ori e mai mult de atat…

  2. Am ramas placut impresionata de gandirea celui mic si profund traumatizata de caz.O imbinare placuta intre cele 2 stiluri…umor si drama

Leave a comment