George Safta

Sunt ceea ce aleg sa fiu!

Lunea celor 5

De azi voi introduce un program nou, numit Lunea celor 5. În fiecare luni voi da 5 sfaturi, motive, idei, lucruri, etc.,  care pot fi folositoare. Desigur, puteți să propuneți și voi  scrie despre ceea ce vă interesează.

O să deschid prin a zice 5 lucruri care mă enervează pe mine ca un pasionat de IT și internet.

1. Nu îmi permit să-mi cumpăr ceva decent la preț ok. Ca să fiu mai concret, să  zicem că am nevoie de o placă grafică care să-mi suporte tot ce a ieșit pe piață până în momentul acesta. Cel puțin 300 euro. Asta înseamnă salariul pe o lună de zile. Păi frate, muncesc o lună pentru o placă, care oricum peste vreo cateva luni nu va mai putea să suporte ceea ce o să apară? Cel puțin, din câte am observat, jocurile au tendința să devină din ce în ce mai performante (prin grafică mă refer), și cer din ce în ce mai multe performanțe din partea ta. Nu e normal. Oricum jocul nu diferă cu foarte mult de cel de dinainte, asta dacă este serie, dar cere de 2 ori mai mult.

Apoi telefoanele care apar pe piață sunt absoult terifiante. Mă uitam la Samsung Galaxy S3 că are performanțe mai bune ca PC-ul meu de acasă. Ce naiba, frate? O să ajung să-mi cumpăr mouse la telefon. Asta dacă îmi permit un telefon. Prețurile sunt mult prea mari pentru ele. La iPhone nu mai zic, costă brandul cât nu face telefonul. Serios acum. La fel ca si la iMac, care nu am văzut unul sub 1000 de euro. Cică sunt mai performante. Nu știu ce să zic aici, cred că ține de gusturi. Am lucrat și pe iMac și pe PC (windows), și sincer nu mi se pare mare diferență. Poate un pic de avantaj în favoarea celor de la iOS care au timpul de răspuns mai bun, iei viruși mult mai greu și nu primești blue screen. Nu cred că se justifică prețul așa de crescut la ele.

2. Faptul că Youtube restricționează vizionarea unor filmulețe în diferite țări. Mai bine zis în România, dar și alții se confruntă cu problema asta. Nu înțeleg de ce trebuie introdus așa ceva. Cine nu vrea să vadă ceva, nu intră. Simplu. Am căutat o melodie să o ascult și după ce că era o singură variantă pe tot Youtube-ul, s-au gândit să o interzică la noi. Absolut enervant acest lucru.

3. Facebook-ul se transformă din ce în ce mai mult în Hi5. Nu știu dacă vă mai amintiți ce era hi5, sau dacă l-ați prins dar vă  zic eu. O rețea de socializare pentru cocalari și pițipoance. Din păcate, mulți încurcă Facebook un fel de Twitter, deși nu știu ce-i ăla, prin posturi de genul ”Mănânc„ sau ”pe wc, hai și tu„. Nu e ok, frate! Nu zic că ar trebui să postezi nu știu ce filozofii, dar nici așa. Mai ales dacă ești fată și arăți bine. Sunt destui proști care vor comenta și vor da like la o postare de genul ăla. Măcar dacă tot ai puterea să influențezi, fă-o dumnezeului ca lumea.

4. Spamm-urile cu diferite reclame pe site-uri. Doamne cât urăsc să dau click pe ceva interesant să citesc și când intru să fiu întâmpinat de reclame. Nu am nimic cu reclamele de pe site-uri, dar punele undeva intr-un colt unde să fie vizibil, dar să nu-mi taie tot cheful de a citi ceva interesant. La video-uri la fel. Eram la ăia de la PROtv pe site și, după ce că se încărca site-ul greu, au mai băgat și 15 secunde de reclamă înainte de filmuleț. Ducă-se cu tot cu reclame. Apropo de reclame, am auzit de atâtea ori reclama cu ”Farmacia inimii, Catena„ de am jurat că nu o să intru niciodată în una. Poate doar dacă este o chestiune de viață și de moarte.

5. Titlurile ziarelor on-line. A trebuit să mă dezabonez de la Evz și de la realitatea din acest motiv. Aveau titluri care te induceau în eroare. Am citit unul de genul ”Scandal cu bâte și topoare. 100 de oameni implicați”, ca până la urmă să aflu că a fost un FÂS în care nu a fost nimeni rănit. Ăsta e doar un exemplu. Ca să nu mai zic de modul în care sunt scrise știrile. Pe lângă greșelile gramaticale, care să zicem că se mai întâmplă,  mai emit și judecăți. Ceea ce mi se pare absurd. Eu cred că va exista ceva în presă care va da reset pentru că a luat-o pe alte căi.

Acestea sunt 5 lucruri care mă enervează pe mine în momentul de față la internet și IT. Sunt sigur că și voi aveți.

În fine, s-auzim numai de bine! Nu de alta, dar de rău ne-am săturat.

Advertisements

Single Post Navigation

6 thoughts on “Lunea celor 5

 1. Ce crezi? La IRP, la subiectul ‘Descrieti o reclama care nu va place si argumentati’ am ales reclama la farmacia Catena. Nu are rost sa-ti spun de ce :-)))

 2. Haha ! Ce followers-i ai tu pe Twitter de scriu că ”pe wc, hai și tu„ ? :))))

  Iar la treaba cu presa, mai devreme făcuse careva un print screen de pe b1tv cu burtiera scrisă ” Cretinii sărbătoresc Boboteaza”. Mai jos : ” A murit fratele lui Nicolae Guță”.
  Show să fieeee !

 3. Probabil ca ai vrut să zici ”creștinii” :)). Oricum, ce voiam sa zic la Twitter este faptul ca pui mesaje scurte și în general legate de ceea ce faci în acel moment, sau ce ai vazut, etc.

 4. Poți să încingi discuții mișto pe Twitter. Și să concepi ceva deștept într-o frază. Ceea ce este destul de dificil pentru mulți.

  Cretini au scris, nu creștini :)) Cu o poză în care se îmbulzeau ăia la aghiazmă. True enough, isn’t it?

 5. Iti faci singur viata grea omule :))

  1. Pretul le scade la cateva luni dupa lansare. Modele noi apar o data la 6 luni sau un an si daca vrei sa ai mereu ultimu racnet in materie de IT trebuie sa investesti o data la 6 luni. Exemplu, cumperi telefon cu 20 mil, in cateva luni se face 15. Il vinzi, mai pui 5 mil si iei altceva. E doar un exemplu, ideea e ca investind constant nu o sa ai socul ala de mama am dat tot salariu pe un telefon si acu n-am ce sa mai mananc luna asta :))
  Bine, la salariu de 300 de euro nu cred ca se pune problema de telefon de 600. But you get the idea.

  2. Foloseste proxy sau alte servicii (Grooveshark pt muzica spre exemplu). Filmulete nu sunt interzise la noi ca asa vor muschii lor ci sunt interzise pe baza de copyright si licente. AKA n-au voie sa le bage sau e vreo corporatie care are drepturi si nu ii lasa.

  3. Aici depinde numai de tine pe cine vrei sa tii la prieteni. Also, are functia de block sau hide posts/show only important care te salveaza de toate postarile idioate. Dar cam atat ofera, vrei mai mult control, Google Plus.

  4. AdBlock, lol.

  5. Iar e vina ta ca le citesti :)) Cauta alte surse, nu protv/realitatea/libertatea/etc

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: