George Safta

Sunt ceea ce aleg sa fiu!

Ce ți-e și cu tehnologia asta

Sursa: Daily Mail

Sursa: Daily Mail

În general sunt de acord cu tehnologia și am o oarecare atracție față de cei de la Apple. Nu știu de ce, dar probabil pun pe seama că nu am avut un iPhone sau vreun produse de la ei. Oricum, din câte am înțeles, mai  toată lumea este mulțumită de aparatele lor. O poveste mi-a atras atenția legat de iPhone și ce îți poate face acesta.

Se pare că un utilizator din Anglia are de plătit mai bine de 20000 de euro de pe urma iPhone-ului. Aparatul s-a defectat sau ceva de genul și trimitea pachete de date foarte mari pe internet. Tipul a aflat de asta abia după ce cei de la Orange i-au trimis acasă o factură de aproximativ 25000 de euro.

Faza tare e că telefonul, după ce a fost închis, continua să trimită și să primească pachete mari de date. Mă rog, până la urmă Orange a zis că nu va fi nevoit să plătească factura dacă Apple recunoaște că era o problemă cu aparatul. Ăștia au recunoscut, toate bune și frumoase, dar ce se întâmpla dacă Apple nu recunoștea?

Oare cum era dacă un lucru de genul s-ar fi întâmplat în România?

Nu știu ce să zic, dar tehnologia asta e cu dus și întors. Dacă ai un aparat bun cu o eroare foarte bună, e posibil să te alegi cu pagube foarte mari. Dacă ai un aparat slab (gen nokia 1100) cu o eroare foarte bună, cel mai rau lucru care se poate întâmpla este să ți se aprindă  lanterna sau ceva de genul.

Dar acum dacă e s-o luăm pe partea de avantaje, nu ai cum să compari nokia 1100 cu un smartphone. Smartphone-ul (care e probabil mai deștept ca tine) te ține conectat la toate rețelele de socializare, informații și are aplicații grozave. Cedează mult mai repede, dar presupun că ăsta este prețul pe care trebuie să-l plătim. Win something, lose something.

Eu unul nu aș înlocui tehnologia asta, cu ce a fost. Deși mulți sustin că înainte ne jucam mai frumos, sau făceam lucruri mult mai interesante, nu ca statul pe calculator (cică cum ar face copii din ziua de azi) eu zic că nu e chiar așa. Fiecare își trăiește copilăria în modul lui și se adaptează la modul curent de viață. Cum nici noi nu am dus copilăria bunicilor noștrii, așa nici ei nu or să o ducă pe a noastră.

Keep evolving! (România, ăsta e un sfat bun și pentru tine)

Până data viitoare s-auzim numai de bine! Nu de alta, dar de rău ne-am săturat.

Advertisements

Single Post Navigation

5 thoughts on “Ce ți-e și cu tehnologia asta

 1. De o asemenea problemă nu am mai auzit până acum, dar sunt sigur că nu este un caz izolat… Bine că Apple a recunoscut-o! Probabil nu aveau nevoie de publicitate negativă şi au vrut să-şi ţină clientul fericit…
  “Oare cum era dacă un lucru de genul s-ar fi întâmplat în România?” – nu ştiu dacă sunt naiv, dar îmi place să cred că problema s-ar fi rezolvat. În mod sigur mult mai greu, dar cred că ar fi fost o finalitate pozitivă pentru client…

 2. Me ? Am plătit factură de 4 milioane la Dual Sim Samsung. Astă-vară. Nu s-au obosit să mă anunțe că, deși setasem cartela de orange cu pachet inclus de mb, netul meu mânca mb de abonament Cosmote. Spre deosebire de englez, mie nu mi-a recunoscut nimeni eroare de Dual Sim. Și-am plătit. Încă o dată prețul telefonului la abonament.

 3. Mă gândeam eu că ceva de genul se întâmplă în România…

 4. Fara suparare, dar e vina celor care nu isi monitorizeaza consumul. In contract scrie clar cati MB ai si ce se intampla cand ii consumi, ori platesti mai mult, ori iti reduce viteza, ori cine stie ce clauze.
  Deci operatorii sunt lipsiti de orice vina si responsabilitate.

  Cat despre atractia ta fata de Apple, cred ca e doar pentru ca nu ai avut niciun iPhone. Nu ii privi ca pe niste zei, ca nu sunt nici pe departe, eu chiar ii detest. Insa multa lume vede doar suprafata si ce li se vinde.

 5. Ma, eu inca folosesc un Nokia 3100 . Si inca merge ceas 😀 . Smartphone-ul probabil m-ar complexa , pentru ca ar fi mai destept ca mine . Ca o gluma 😛 . Dar, ca si idee , eu prefer un telefon de pe care pot sa imi fac treaba si sa fie durabil. Decat unul care sa trebuiasca sa il reincarc zi de zi , doar pentru privilegiul de a avea acces rapid la retelele de socializare si alte aplicatii “cool” . Eu evoluez, dar pentru asta am laptop si alte lucruri .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: