George Safta

Sunt ceea ce aleg sa fiu!

Vin ninsorile, apar problemele

Conform celor de la meteo, miercuri, 5 decembrie, o să ningă.

În cazul unor blocaje sau a unor eventuale căderi abundente de zăpadă, cel mai amuzant la toată treaba asta o să fie răspunsul autorităților: ”Am fost luați prin surprindere”. Același răspuns pe care îl dau an de an. Probabil or să fie foarte surprinse că ninge în Decembrie. Wow, ce naiba, și eu aș fi suprins să ningă iarna.

Într-un ziar de Botoșani, viceprimarul a decarat că speră ca iarna să nu-i ia prin suprindere. Ceea ce este puțin șocant ținând cont că ar trebui să ia toate măsurile necesare pentru deszăpezire.

Măcar cei de la ISU și SMURD s-au echipat corespunzător. Am văzut că și-au cumpărat echipamente de iarnă și au primit fonduri să cumpere mașini și snowmobile ca să facă tot posibilul să ajungă în toate locațiile. Vezi aici, sau aici, ori caută pe google.

Nu o să înteleg de ce toți se grăbesc să-și scoată mașina din parcare ținând cont de vremea grea de afară. Conștienti fiind de faptul că o să fie un trafic infernal și probabil or să facă de două ori mai mult decât cu metroul. Mă rog, nu-i condamn. Este dreptul fiecăruia, ca cetățean european (uite că suntem și dinăștia), să folosească ce mijloc de transport dorește. Să sperăm că această iarnă va fi mult mai ușoară ca cea precedentă.

Chiar sper să ningă. Îmi place zăpada, dar zăpada aia care se asterne peste tot la sub 0 grade, nu mocirla care se face după o oră de ninsoare și două de lapoviță.

Să stai în casă, cu un vin fiert în mână, și să te uiți cum ninge, genial. Sau și mai frumos, la un tăiat de porc cu o țuică fiartă și un șorici pe lângă. Romanian Style! Tradițional Style!

Până atunci să auzim numai de bine și să intrăm cu bine în spiritul sărbătorilor.

Oh, da, și să nu uit: Let’s spread the LER!

 

 

 

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: