George Safta

Sunt ceea ce aleg sa fiu!

5 motive pentru care TU nu ai un job

job-wantedTe-ai gândit vreodată de ce nu ai un job? De ce nimeni din lumea asta nu te-ar accepta pentru o eventuală slujbă?

Ei bine, uite 5 motive pentru care tu stai acasă în loc să faci bani.

1. Habar n-ai ce vrei de la tine

Degeaba îți dorești să ai un job în care ești plătit regește dacă el există doar în povești. Nu ai o direcție bine determinată și probabil nu știi ce vrei să faci mai departe. Te duci din job în job ca albina din floare-n floare. Apoi realizezi că nu ai făcut nimic. Eu te sfătuiesc să te auto-analizezi, să vezi ce vrei exact și să faci tot posibilul să ajungi unde ți-ai propus.

2. După ce că nu știi ce vrei, te mai și răzgândești

Ți-ai găsit un job care te gândeai că ar putea să fie ceea ce ai vrut dintotdeauna, lucrezi vreo 2-3 luni și apoi stai și te gândești ”știi, parcă nu e ce mi-am dorit”. Lucrează mai bine la partea de cunoaștere de sine. Contează enorm să știi să te analizezi și să știi ce dorești de la tine.

3. Vrei să ieși din facultate cu diplomă de boss

Te gândești că ai terminat facultatea (studii superioare, frate), și ai diplomă în urma căreia vei face tone și tone de bani… în prima lună de la angajare. Stai că nu prea e așa. Tu te gândești că dacă ai terminat facultatea o să te angajeze din prima, pe bani mulți, și un program scurt dacă se poate. Trebuie să fii perseverent. Aleargă în stânga și în dreapta și apoi totul ține de timp.

4. CV-ul tău, o hârtie goală

Dacă tot au făcut aștia un CV, pune mâna și completează-l. Fă training-uri, lucrează pe ici, pe colo, du-te la internship-uri. Nu mai sta. Timpul costă bani și tu îi pierzi.

5. Aștepți să-ți cadă job-ul în cap

Asta nu se va întâmpla. Crezi că dacă ti-ai făcut un cont pe bestjobs, ejobs sau alte site-uri, îți vei găsi un loc de muncă într-o săptămână? De ce nu încerci să cauți prin ziar, sau fă networking, mergi la târguri de carieră, contactează direct angajatorii, fă orice te poate poate ajuta în această problemă. Crează-ți o strategie de atac.

Ăștia de la cariereonline.ro știu mai bine cum stă treaba. Dacă te interesează mai mult, citește acolo.

S-auzim numai de bine, că de rau ne-am săturat!

Single Post Navigation

3 thoughts on “5 motive pentru care TU nu ai un job

  1. Chestia cu “căzutu’ jobului în cap” e faină. Dar, cască de protecţie, ai?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: