George Safta

Sunt ceea ce aleg sa fiu!

Creștinismul și poporul

Vă întrebați de ce am pus astfel problema? Să vă explic.

Mulți aleg creștinismul drept credință și, probabil, este un lucru destul de bun pentru ei. Asta poate pentru că nu au destulă încredere în ei sau, poate, din frica de a ajunge în iad.

Oricum, ceea ce vreau să zic este că s-au uitat învățăturile de la care pleacă această religie și se văd și acum repercusiunile cruciadelor.

După ce că au fost omorâți, torturați, jefuiți, violați, spânzurați, arși pe rug, ș.a.m.d, milioane de oameni în numele lui Dumnezeu, oamenii aleg încă să trateze pe cei din afara creștinismului cu ostilitate și dezgust. Puteți să observați asta în viața de zi cu zi.

Oare pentru o mai bună dezvoltare, atât economică, cât și socială, nu era mai normal să fie lăsați în pace cei ce au altă credință? Dacă stăm să analizăm bazele de la care se pleacă în fiecare religie, poate o să observați că alte credințe au principii mult mai bine dezvoltate și axate pe viață și pe respect decât creștinismul.

Nu pun la îndoială ceea ce scriu cărțile referitoare la creștinism sau mai știu eu ce, dar ce pun la îndoială este esența oamenilor. Nu ajungi să faci ceva pentru frumosul moral ci pentru că, poate, acolo sus există o divinitate care te va trimite să arzi în focurile iadului.

Deschideți-vă ochii și priviți în jur. Să nu uitați că mai presus de orice religie, credință, sau orice altă manifestare de genul, este cel de lângă tine.

Oare de ce religia este scutită de taxe și impozite în România? Și cum se face că aproape toti preoții (nu vorbesc de monarhi, patriarhi sau mai știu eu ce că deja e prea mult) au averi și duc o viață mult peste oamenii de rând?

Răspunsul meu este foarte simplu. Deoarece apare ca o formă de îndoctrinare care este foarte eficientă iar politicienii noștrii stiu foarte bine asta. (Asta ca o frustrare personală)

Indiferent de religie sau credință, nu vă mai faceți prejudecăți față de cei din jur și nu mai persecutați pe cei ce sunt diferiți. Unitate în diversitate! (sloganul UE)

Să auzim numai de bine, că de rău ne-am săturat!

Single Post Navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: